Nordic Welding Expo

Messuilla kipinöi: tule seuraamaan hitsauksen SM-kilpailuja

Uutiset  20.12.2017

SHY järjestää jälleen Nordic Welding Expon yhteydessä ammatillista perustutkintoaan suorittaville nuorille tarkoitetut hitsauksen SM-kilpailut. Uutta kipinää kisaan ja messuille tuo, että kisapaikka on aiemmista vuosista poiketen heti Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen pääsisäänkäynnin läheisyydessä, jossa messuvieraat pääsevät seuraamaan kisojen etenemistä koko messujen ajan.

Ensimmäiset kilpailuun osallistuneet ovat jo osallistuneet harjoitusleireille, joissa on valmistauduttu mentorien ja opettajien johdolla tuleviin haasteisiin. Harjoitusleireillä mukana olleista oppilaista karsitaan kahdeksan henkilöä SM-kisoihin.

– Harjoitusleireille ja kilpailuihin osallistuville toivotan hyvää tiimihenkeä ja halua yhdessä oppimiseen ja kehittymiseen. Kilpailu tarjoaa puitteet oman osaamisen kehittämiseen ja kontaktiverkon luomiseen hitsaavassa kentässä, sanoo koulutuspäällikkö Juha Kauppila Suomen Hitsausteknillinen Yhdistys SHY ry:stä.

Kilpailukappaleina ovat vastaavat kuin World-/EuroSkills -tapahtumissa (paineastia) sekä arvottavia (menetelmä, materiaalia ja hitsausasento) pätevyyskokeita piena- ja päittäisliitoksille. Pätevyyskokeen arvioinnin suorittaa Kiwa Inspecta ja paineastian arvioinnin tekee tuomaristo. Vain kilpailun johtaja tietää arvioitavat kappaleet ja niiden tekijät.

Kilpailun voittajat julkaistaan NWE-messuilla torstaina 22.3.2018.