Nordic Welding Expo

Vuoden Hitsaushuippu -tunnustukset alalla ansioituneille

Uutiset  20.03.2018

Suomen Hitsausteknillinen Yhdistys palkitsi avajaispäivänä hitsausalan osaajia. Tunnustukset jakoivat SHY:n puheenjohtaja, professori Jukka Kömi ja toiminnanjohtaja Jouko Lassila. Vuoden Hitsaushuippu -tunnustuksen saivat alalla ansioitu nut yritys, tutkimus- ja kehitysyksikkö sekä koulutusorganisaatio.

Hitsausteknologian toimittajayrityksenä palkittiin Pemamek Oy (Loimaa). Perusteluissa todettiin, että Pemamek Oy on kehittänyt edistyksellistä hitsausautomaatiota ja tuotantoratkaisuja raskaan teollisuuden alalla. Yritys on viime vuosina toimittanut useita korkean teknologian hitsausautomaatiolinjoja mm. telakka- ja tuulivoimateollisuuteen Pohjois-Amerikkaan ja Eurooppaan. Tunnustuksen hitsausteknologian kehitysyrityksenä sai Veijo Särkiniemi, Protomet (Kaarina). Yritys on toiminut vaikeiden ja haastavien materiaalien korjaamisen alalla yli 30 vuotta, ja keskittynyt prototyyppien valmistamiseen ja haastavien osien korjaushitsauksiin. Toimija on myös kehittänyt vaativien materiaalien hitsausta avustavan Weldvei-lisälaitteen. Hitsauskouluttajana palkittiin Amiedu (Helsinki), joka on kehittänyt IW-koulutusta Suomessa ja vastannut hyvin monikulttuurisuuden tuomiin haasteisiin.

SHY palkitsi myös vuosien 2016 ja 2017 parhaat diplomityöt sekä Hitsaustekniikka-lehden artikkelit Pemamek Oy:n, Kemppi Oy:n ja SHY:n lahjoittamilla stipendeillä. Paras DI-työ 2016 oli Teemu Lahtisen Analysis and Development of Weldability of Novel 700 MPa High Strength Steels. Parhaana DI-työnä 2017 palkittiin Markus Kivimäen Analysis and modelling of the welded joint in novel 1100 MPa strength structural steels. Hitsaustekniikka-lehden paras artikkeli vuonna 2016 oli professori emeritus David Porterin (Oulun yliopisto) Hitsattavat erikoislujat teräkset – Haasteet ja sovellukset. Vuoden 2017 parhaaksi artikkeliksi valittiin Mika Korhosen Hyvin suunniteltu tuote kestää – Vaativien hitsattujen tuotteiden rakenneanalyysit.

Tiedote 20.3.2018