Nordic Welding Expo

Hitsauksen huiput – hakuaikaa SHY:n kilpailuihin jatkettu

Uutiset  05.01.2024

Suomen Hitsausteknillisen Yhdistyksen organisoimat kilpailut ovat jälleen käynnissä. Haut Hitsaushuippu 2024 sekä Lasertyöstetty huipputuote 2024  -tunnustuspalkintojen saajiksi ovat avoinna tammikuun puoleenväliin. Kilpailujen voittajat julkistetaan maaliskuussa Nordic Welding Expossa Tampereella.

Vuoden hitsaushuippu -tunnustukset jaetaan alalla ansioituneelle yritykselle, tutkimus-, kehitys tai tarkastusyksikölle sekä koulutusorganisaatiolle. Lasertyöstetty huipputuote -kilpailussa etsitään Suomessa lasertyöstettyjä tuotteita, joissa on lasertyöstömenetelmin saavutettu kustannussäästöjä, parempaa laatua tai muuta kilpailuetua laserprosessin ansiosta tai esimerkiksi muotoilusta johtuen.

Tunnustukset ja palkinnot jaetaan 19.–21. maaliskuuta 2024 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa järjestettävässä, pohjoismaiden suurimassa hitsausalan messutapahtumassa, Nordic Welding Expossa.

Ehdotusten ilmoittaminen tapahtuu osoitteessa www.hitsaus.net tai sähköpostitse info@shy.fi perjantaihin 19.1.2024 mennessä.

Vuoden 2024 Hitsaushuiput palkitaan kolmessa kategoriassa

Hitsaushuipuksi 2024 valittava yritys, laitos, osasto tai ryhmä on kehittänyt merkittävästi hitsauksen tuottavuutta, automatisointia tai laatua. Huippu on ottanut käyttöön uusia ennakkoluulottomia ratkaisuja ja menetelmiä tai suoriutunut laajasta projektista esimerkillisesti. Huippu on ratkaissut hitsauksen haastavia ongelmia, julkaissut hitsausta merkittävästi edistävää aineistoa tai yltänyt tutkimuksessa, kehityksessä tai koulutuksessa huipputuloksiin.

Tunnustuspalkinnot jaetaan seuraavissa sarjoissa:

  • Hitsauksen alan yritykset (hitsaavat yritykset, toimittajayritykset, konsulttiyritykset)
  • Hitsauksen tutkimus-, kehitys ja tarkastusyksiköt
  • Hitsauksen koulutusorganisaatiot

Kilpaan on mahdollista ilmoittaa hitsaushuippuehdokkaaksi oma yritys tai yhteistyökumppani, jonka esimerkillinen suoriutuminen on tehnyt vaikutuksen. Perustele lyhyesti miksi kyseinen yritys, laitos, osasto tai ryhmä tulisi palkita huippusuorituksistaan.

Ehdotukset uusista huipuista pyydetään tekemään 19.1.2024 mennessä SHY:n kotisivujen hitsaus.net kautta. Huiput valitsee ehdokkaiden joukosta Suomen Hitsausteknillisen Yhdistyksen hallitus helmikuussa 2024.

Lasertyöstetty huipputuote

Suomen Hitsausteknillinen Yhdistyksen Laserfoorumi kutsuu lasertyöstöä tekevät yritykset Lasertyöstetty huipputuote 2024  -kilpailuun.  Kilpailussa etsitään Suomessa lasertyöstettyjä tuotteita, joissa on osattu hyödyntää laserleikkausta, laserhitsausta, lasermerkkausta, laserpintakäsittelyä tai muita lasertyöstömenetelmiä saavuttaen näin kustannussäästöjä, parempaa laatua tai muuta kilpailuetua laserprosessin ansiosta tai esimerkiksi muotoilusta johtuen. Voittajan valitsee ehdokkaiden joukosta Suomen Hitsausteknillisen Yhdistyksen Laserfoorumi helmikuussa 2024.

Nordic Welding Expossa 2022 palkitut

Nordic Welding Expo 2022:n avajaispäivänä jaettiin perinteiseen tapaan Vuoden Hitsaushuippu -tunnustukset. Parhaana hitsausalan yrityksenä palkittiin painelaitteisiin ja vaativiin hitsauksiin erikoistunut metallialan yritys Speweld Service Oy Orimattilasta. Yrityksen huippusuoritus on hitsauksen kehittäminen ja kokonaisvaltaiset projekti- ja kunnossapitotoimitukset.  Tunnustuksen sarjassa hitsausalan tarkastuslaitos pokkasi PäteWin Oy Raumalta huippusuorituksella Kouluttajien verkostoitumisen kehittäjä. Hitsauskoulutuksen huippuna puolestaan palkittiin Yrkeshögskolan i Österbottenin Närpiön yksikkö joka tällä hetkellä ainoana ruotsinkielisenä oppilaitoksena on kouluttanut Kansainvälisiä IW-hitsaajia jo vuodesta 2010. Tilaisuudessa luovutettiin myös Hitsauskoulutuksen huippu 2020 kunniakirja Vaasassa toimivalle Vamialle, joka on aktiivinen IWS- ja IW-kouluttaja.

Suomen Hitsausteknillisen Yhdistyksen Laserfoorumi etsi vuonna 2022 ensimmäistä kertaa Lasertyöstettyä Huipputuotetta. Julkistaminen tapahtui niin ikään syksyn Nordic Welding Expo -messutapahtumassa. Kunniakirjalla palkittiin Metso: Outotec Oyj:n suodatinkehyksen laserhitsaus.

Perinteitä noudattaen SHY ry muisti myös kunniakirjoin ja Kemppi Oy:n, Pemamek Oy:n sekä Tampereen Messut Oy:n lahjoittamin stipendein vuosien 2020 ja 2021 Hitsaustekniikka-lehden artikkeleiden kirjoittajia.